Pravila o privatnosti - Ro-Tea

Pravila o privatnosti

Zaštita osobnih podataka i politika privatnosti

Prema zakonu Republike Hrvatske o zaštiti osobnih podataka, osobni podatak definiran je kao svaka informacija, koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili podatak kojim se može identificirati osoba, utvrditi identitet izravno ili neizravno. Te podatke tretiramo kao osobne podatke.

Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.

Pravne osnove za obradu osobnih podataka sukladno propisima EU i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka su sljedeće:

  • kada ste pristali na obradu (privola),
  • kada je to potrebno za sklapanje ili izvršavanje ugovora,
  • u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza,
  • kada je to potrebno u pravne svrhe.

Kako i zašto Ro-Tea d.o.o prikuplja podatke korisnika?

Ro-TEA  d.o.o. prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze odnosno za koje postoji legitimni interes te za koje ima privolu Kupca u svrhu informiranja, podrške kupcima i marketing.

Ro-Tea d.o.o. se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka za koje postoji legitimni interes u svrhu izvršavanja dostave kupljenog proizvoda).

Obrada osobnih podataka koja se temelji na legitimnom interesu ili predstavlja ugovornu obvezu obavlja se održavanjem najviši standarda sigurnosti i poslovanja. Kupac u svakom trenutku može izjaviti prigovor na obradu svojih osobnih podataka na temelju svoje specifične situacije. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

Ako Kupac pruža podatke u ime druge osobe, mora se pobrinuti da je ta osoba upoznata s ovim pravilima o zaštiti privatnosti prije no što to učini.

1. Podatke prikupljamo prilikom kupovine u ro-tea.hr trgovini u svrhu dostave proizvoda

korisnika?

Prilikom kupovine u ro-tea.hr fizičkoj i internetskoj trgovini tražimo od vas određene osobne podatke koje su nužne za ispunjenje usluge i kupovinu. Pružanje osobnih podataka u svrhu prodaje predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to će utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

  • U svrhu dostave proizvoda naručenog putem ro-tea.hr internetske trgovine potrebno je unijeti vaše osobne podatke (ime, prezime, adresu dostave, broj telefona i email adresu).
  • Legitiman pristup podacima kupca koje uključuju ime i prezime te adresu dostave imaju pristup djelatnici dostavnih službi s kojima Ro-Tea d.o.o. ima sklopljen ugovor o dostavi naručenih proizvoda putem ro-tea.hr internetske trgovine.
  • Ro-Tea d.o.o. ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke. Ro-Tea d.o.o. za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.

2. Podatke prikupljamo i obrađujemo ako nas izravno kontaktirate

  • putem obrasca na internetskoj stranici www.ro-tea.hr
  • direktno mailom
  • telefonskim pozivom

Tako prikupljene podatke koristimo samo za obradu traženih informacija i upita korisnika te u svrhu osiguravanja kvalitetnog korisničkog iskustva. Kupci i korisnici internetske stranice www.ro-tea.hr suglasni su da u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te u skladu s traženim upitom obrađujemo osobne podatke.

3. Prilikom slanja newsletter-a korisnicima

ro-tea.hr prikuplja e-mail adrese korisnika koje koristi za slanje newslettera odnosno elektroničkih poruka koje sadrže promotivne poruke, ponude i vijesti iz svijeta alata.

4. Prikupljanje u svrhu osiguravanja podrške kupcima i marketing

Ro-Tea d.o.o. uz privolu Kupca može koristiti osobne podatke za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera te unaprjeđenja odnosa s Kupcima.

Ukoliko pristup podacima u svrhe marketinške obrade imaju treći pružatelji usluga, oni su detaljno opisani u odlomku 1.2. ovog teksta.

Tko su subjekti s kojima Ro-Tea d.o.o može dijelite podatke?

1. Pružatelji usluga društvenih mreža

Prilikom kreiranja ro-tea.hr računa na ro-tea.hr trgovini potrebno je unijeti svoje podatke (e-mail, ime i prezime).

Prilikom prijave putem društvenih mreža, odnosno Google i Facebook računa, Ro-Tea d.o.o. ne zadržava podatke prikupljene takvom prijavom.

2. Pružatelji usluga za slanje e-mail promotivnih poruka

Ro-Tea d.o.o  surađuje s pružateljima usluga trećim stranama kako bi se mogle provesti aktivnosti slanja e-pošte, oglašavanja i analiziranja upotrebe naših web mjesta i aplikacija te praćenja učinkovitosti kampanja.

Osobne podatke dijelimo samo u onoj mjeri potrebnoj za izvršavanje usluge u naše ime. U nastavku možete provjeriti tko su davatelji usluga trećih strana potrebnih za suradnju:

  • MailerLite – automatizirana platforma za slanje elektroničke pošte koja nam omogućava slanje newslettera
  • Ro-Tea d.o.o – održavanje web trgovine
  • Google – Google Analytics koji se upotrebljava za praćenje web statistike i demografskih podataka i ponašanja web korisnika. Koristimo ju za praćenje učinkovitosti naših marketinških kampanja.

3. Pružatelji usluga potrebnih za sklapanje ili izvršavanje ugovora

Pristup bazi Kupaca s osobnim podacima Kupaca uz Ro-Tea d.o.o. u svrhu sklapanja ili izvršavanja ugovora, odnosno kupovine u ro-tea.hr trgovini i dostavu proizvoda imaju:
•    Hrvatska Pošta dostavna služba s kojom Ro-Tea d.o.o. ima sklopljen ugovor o dostavi naručenih proizvoda putem ro-tea.hr internetske trgovine.

Politika kolačića

Kako bi stranice ro-tea.hr ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Prema regulacijama EU, Ro-Tea d.o.o. prije spremanja Cookiea mora zatražiti pristanak korisnika.

Korištenjem web stranice www.ro-tea.hr internet trgovina korisnik pristaje na upotrebu Cookiea.

Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku koji korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće postoji mogućnost da stranica neće moći koristiti neke od funkcionalnosti koje daje Ro-Tea d.o.o. web trgovina.

Ovo su primjeri trećih strana koje pružaju usluge analize i marketinške obrade podataka:

    • Facebook  – Facebook društvena mreža prikuplja podatke u svrhu praćenja i mjerenja uspješnosti marketinških kampanja, ponašanja web korisnika i kreiranja prilagođenih oglasa.
    • Google – Google Analytics koji se upotrebljava za praćenje web statistike i demografskih podataka i ponašanja web korisnika. Koristimo ju za praćenje učinkovitosti naših marketinških kampanja.

Sprječavanje kolačića

Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite.
Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite ili na www.allaboutcookies.org.
Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Kako korisnici mogu ažurirati, urediti ili obrisati svoje osobne podatke?

Tvrtka Ro-Tea d.o.o. – internet trgovina. prikuplja podatke korisnika u skladu propisima EU i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Svaki korisnik može u svakom trenutku može:

  • zatražiti pristup svojim osobnim podacima i zatražiti ažuriranje osobnih podataka i eventualnih netočnosti.
  • tražiti nas da vam pružimo dodatne informacije o načinu na koji koristimo vaše podatke.
  • zaprimiti osobne podatke o vama koje ste nam dali u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te – gdje je to tehnički moguće – da prenesemo te podatke drugom voditelju obrade bez zapreka ako se obrada vaših podataka temelji na vašoj suglasnosti te se provodi na automatizirani način.
  • zatražiti brisanje osobnih podataka korisnika te zatražiti brisanje podataka za koje više ne postoji zakonska osnova za upotrebu. Budući da korisnici mogu zatražiti brisanje samo svojih osobnih podataka, radi zaštite korisnika možemo vas zatražiti provjeru identiteta prije provođenja zahtjeva.
  • u slučajevima gdje se obrada temelji na suglasnosti te vezano za svaki direktni marketing, povući svoju suglasnost s učinkom u budućnosti kako bismo prestali s takvom određenom obradom.
  • dati prigovor na svaku obradu (uključujući profiliranje) koja se temelji na legitimnom interesu zbog vaše specifične situacije, osim ako su razlozi za izvršenje takve obrade jači od prava na zaštitu osobnih podataka.
  • tražiti nas da ograničimo način na koji koristimo vaše podatke, npr. dok se prigovor obrađuje.

Ro-Tea d.o.o. može odbiti provođenja zahtjeva ukoliko se time ugrožava privatnost korisnika ili drugih korisnika, ako primjena zahtjeva je suprotna zakonu, u izuzecima radi zaštite javnog interesa (npr. sprječavanje ili otkrivanje zločina), pravnih obveza ili prava i sloboda drugih.

Zahtjeve za pristup, ispravljanje ili brisanje podataka možete uputiti na:

ro-tea@zg.t-com.hr ili na adresu sjedišta Badalićeva 26B, Zagreb, 10000, Hrvatska.

Obrada takvog zahtjeva može biti tehnički i vremenski složen proces te je u složenim slučajevima ili u slučaju većeg broja zahtjeva potrebno duže vrijeme potrebno za obradu podataka o čemu ćemo vas obavijestiti na zakonit i siguran način.

Kako čuvamo sigurnost vaših podataka?

U svrhu očuvanja sigurnosti, integriteta i dostupnosti osobnih podataka kupaca, podatke osiguravamo nizom sigurnosnih mjera koje uključuju enkripciju, autentifikaciju i strogo ograničeni pristup podacima.

Neke od mjera koje koristimo uključuju:

  • strogo ograničen pristup osobnim podacima temeljen na načelu „nužnog poznavanja“
  • korištenje podataka isključivo u skladu s legitimnim interesom, ugovornom obavezom ili danom privolom Kupca
  • sigurnosni prijenos podataka
  • postavljanje antivirusnih programa i vatrozida na IT sustave u svrhu detekcije, sprječavanja zloupotrebe osobnih podataka i neovlaštenog pristupa podacima.

Maloljetnici

Maloljetne osobe mogu sudjelovati u promotivnim aktivnostima jedino i isključivo uz suglasnost roditelja, staratelja ili skrbnika. Ro-Tea d.o.o neće svjesno prikupljati ili zadržavati informacije – osobne podatke djece mlađe od 14 godina bez inzistiranja na tome da pridobiju suglasnost roditelja, ako tako zahtijeva važeći zakon. Osobne podatke djeteta Ro-Tea će upotrebljavat ili objavljivati samo ako tako dopušta zakon, uz suglasnost roditelja prema lokalnim zakonima ili propisima ili zaštititi dijete.

Prikupljamo informacije o vama tijekom postupka naplate na našoj trgovini. Ove informacije mogu uključivati, ali nisu ograničene samo na vaše ime, adresu za naplatu, adresu za dostavu, adresu e-pošte, telefonski broj, kreditnu karticu / podatke o plaćanju i sve druge podatke koji se mogu zatražiti od vas u svrhu obrade narudžbu.

Rukovanje ovim podacima omogućuje nam da: 

– Vam šaljemo važne podatke o računu / narudžbi / usluzi

– Odgovaramo na vaše upite, zahtjeve za povrat ili pritužbe

– Obrađujemo plaćanja i sprečavamo prijevarne transakcije. To činimo na temelju naših legitimnih poslovnih interesa.

– postavimo i upravljamo vašim računom, pružamo tehničku i korisničku podršku te potvrdite vaš identitet. 

Osim toga možemo prikupiti i sljedeće podatke: 

– Podatke o lokaciji i prometu (uključujući IP adresu i vrstu preglednika) ako naručite, ili ako trebamo procijeniti poreze i troškove dostave na temelju vaše lokacije.

– Posjećene stranice proizvoda i pregledan sadržaj dok je vaša sesija aktivna

– Vaše komentare i recenzije proizvoda ako ih odlučite ostaviti na našem web mjestu

– Adresu za dostavu ako zatražite izračun dostave od nas prije stranice naplate, dok je vaša sesija aktivna

– Kolačiće koji su neophodni za praćenje sadržaja vaše košarice, dok je vaša sesija aktivna

– Račun e-pošte / zaporka kako bi omogućili pristup vašem računu, ako ga imate

 

– Ako odlučite stvoriti račun, vaše ime, adresu, e-poštu i telefonski broj, koji će se upotrijebiti za popunu naplate za buduće naloge.

Koliko dugo zadržavamo vaše osobne podatke?

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja.
U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

Kontakti

  • Za sve informacije, pohvale, primjedbe, reklamacije kao i svake druge obavijesti Kupci se mogu obratiti Prodavatelju na adresu Badalićeva 26B, Zagreb, 10000 Zagreb, Hrvatska.
  • Telefon: 00 385 1 3820 113
  • E-mail: ro-tea@zg.t-com.hr

 

Primjena izjave

Ova izjava primjenjuje se od 25. lipnja 2019. do opoziva od strane Ro-Tea d.o.o.